Site Overlay

Wintertests in 2021 teruggebracht tot drie dagen

De wintertests voorafgaand aan het seizoen 2021 zullen volgens rapporten slechts drie dagen duren en de locatie moet nog worden bevestigd.

 

Auto Motor und Sport melden dat Formule 1-bazen het idee hadden besproken om de wintertesten voor 2021 volledig te schrappen met de teams.

 

Maar dat is nu van tafel en in plaats daarvan zijn de teams overeengekomen om slechts één testweek met drie sessies te houden.


 

Het schema was al voor het seizoen 2020 ingekort met twee driedaagse tests die de twee vierdaagse tests van de afgelopen seizoenen vervangen.

 

Teams zullen voor 2021 hetzelfde chassis gebruiken dat ze dit seizoen gebruiken om kosten te besparen, dus in theorie zou een korter testschema niet al te verontrustend moeten zijn.

 

Het rapport stelt echter dat McLaren het team was dat het hardst deed om de tests niet volledig te annuleren, omdat ze volgend jaar overstappen van Renault- naar Mercedes-motoren en ervoor wilden zorgen dat de integratie van de motor in het chassis verloopt zoals gepland.

 

Teams waren ook tegen het wegvallen van de wintertests, omdat ze ervoor willen zorgen dat hun nieuw aangemelde coureurs de tijd hebben om de auto te testen voordat het seizoen begint.

 

Grote stappen zijn al bevestigd voor het seizoen 2021: Fernando Alonso keert terug naar Renault, Carlos Sainz verhuist naar Ferrari en Daniel Ricciardo tekent voor McLaren.

 

En hoewel het chassis hetzelfde blijft, zullen er in feite aanzienlijke wijzigingen aan de auto’s worden aangebracht dankzij de plannen van de FIA ​​om de downforce tegen 2021 te verminderen.

 

Pirelli zal drie seizoenen op rij dezelfde bandenconstructie leveren, aangezien de nieuwe regels zijn verschoven van 2021 naar 2022 en teams de voorgestelde nieuwe banden voor 2020 hebben afgewezen en ervoor hebben gekozen om het rubber van 2019 te behouden.

 

Om ervoor te zorgen dat de banden aan de toenemende vraag konden voldoen, richtte de FIA ​​zich op het buitenste vloeroppervlak van de auto’s om de downforce te verminderen, maar de bandenpech op Silverstone zette hen ertoe aan de veranderingen nog verder op te voeren.

 

Ook moet nog worden bevestigd, de locatie voor de wintertest van 2021.

 

De gebruikelijke locatie, het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje, staat op de lijst, net als Jerez. online theorie auto kan makkelijk.

 

Maar Auto Motor und Sport meldt dat de lokale promotor van het Bahrain International Circuit een beurs aanbiedt om de Formule 1 te verleiden om daar de wintertest te houden.

 

Het probleem is dat het voor teams moeilijker zou zijn om reserveonderdelen naar Bahrein te krijgen vanwege de grotere afstand dan wanneer ze de test in Spanje zouden houden.

 

Formule 1-bazen verwachten een bijna normaal seizoen 2021, wat betekent dat we de recordkalender van 22 races konden zien die gepland was voor 2020.

 

Auto Motor und Sport merkt echter op dat de seizoensopenende Australische Grand Prix opnieuw wordt bedreigd, aangezien Melbourne de uitbraken van COVID-19 blijft bestrijden. geel lampje auto heeft een betekenis.