Site Overlay

Handige tips voor kopen van Bitcoin

Het investeringsbedrijf Wilshire Phoenix wil graag een eigen beursgenoteerd bitcoin fonds registreren. De Amerikaanse onderneming heeft een verzoek ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

De toezichthouder gaat zich buigen over de aanvraag.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin fonds

Aandelen in het fonds biedt investeerders de mogelijkheid om zich bloot te stellen aan de bitcoin prijs, zonder deze zelf op te slaan. Investeren in een beursgenoteerd fonds is voor grote instituten nuttig dan zelf bitcoin kopen. Crypto traden op Plus500 is handig.

Bitcoin kopen tips

Uiteraard zijn aandelen in dit soort fondsen duurder dan het zelf kopen van bitcoin. De bedrijven achter deze producten willen ook geld verdienen. Het is een manier voor investeerders die zich niet willen verdiepen in de techniek voor het opslaan van BTC om toch mee te doen in de markt. Bitcoin kopen kan op elk gewenste manier.

Concurrentie voor grijswaarden

Dit financiële product lijkt op de Grayscale Bitcoin Trust. Grijsschaal koopt maandelijks voor miljoenen dollars aan bitcoin om aan de vraag te voldoen, dus lijkt er wel interesse te zijn in dit soort producten.

Grijstinten richt zich met naam op grote bedrijven en gecrediteerde investeerders, terwijl Wilshire de retail investeerder op zich wil binden. Elk aandeel in het fonds wordt gedekt door bitcoin en volgt de prijs van bitcoin.

Voor die bitcoin prijs wordt de prijsindex van de Chicago Mercantile Exchange (CME) gebruikt. CME faciliteert onder andere de handel in bitcoin-futures.